sâmbătă, 4 iunie 2011

Telefonul mobil cauzeaza CANCER!


Nu stiu de ce le-au luat atata timp sa realizeze chestia asta, dar ciudat ..... era si normal sa cauzeze lucruri rele deoarece oricare din noi am observat ca dupa indelungi convorbiri telefonul se incalzeste, ne doare capul etc, era ceva de asteptat. Sa vedem ce zic si expertii:

Pentru prima dată după ani de controverse (cel puţin neoficiale) cu privire la riscurile utilizării telefonului mobil, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut publică o concluzie tulburătoare: telefoanele mobile pot cauza cancer, mai precis o formă de cancer cerebral (gliom). Această formă este una de tip malign, nevindecabilă.

Până astăzi, telefoanele erau date drept sigure , atât de OMS cât şi de alte organizaţii, instuţii şi comisii (FCC, US Food and Drug Administration, CTIA).

Acestea afirmau, oarecum ironic, că telefoanele mobile sunt la fel de periculoase precum cafeaua sau murăturile şi că nu există nicio legătură între radiaţiile emise de telefoane şi apariţia cancerului.

Astăzi, nu mai puţin de 30 de specialişti OMS din 14 ţări care au participat la studii şi au adunat vreme de opt ani dovezi, spun ei "destul de solide", au lansat concluzia şoc.

Rezultatele ultimelor cercetări arată că radiaţiile emise de telefoanele mobile cresc riscul apariţiei de gliom cu 40%, în condiţiile în care media convorbirilor este de 30 de minute pe zi. Primele simptome ar apărea după aproximativ 10 ani de utilizare în astfel de condiţii.

OMS a plasat telefoanele mobile alături de agenţi cancerigeni precum vaporii de benzină şi un anumit tip de pesticid (DTT-ul).

Totuşi, aceeaşi organizaţie spune că sunt necesari în continuare decenii de studiu pentru a observa efectele cauzate de radiaţiile SAR. Două afirmaţii oficiale:

"Cea mai mare problemă pe care o avem este că numai după câteva decenii de expunere putem evalua consecinţele celor mai mulţi factori din mediul înconjurător." - Dr. Keith Black, şeful catedrei de neurologie (Cedars-Sinai Medical Center, Los Angeles).

"Dovezile, care continuă să se acumuleze, sunt destul de solide pentru a spune că folosirea telefonului mobil poate duce la apariţia cancerului." - afirmaţia experţilor OMS.

Recomandarea OMS este să luăm concluzia drept un avertisment şi să fim precauţi, să folosim dispozitive hands-free sau să comunicăm prin SMS-uri în loc să ţinem telefonul la ureche.

Şi producătorii de telefoane mobile recomandă în manualul de utilizare (probabil de puţini citit în ziua de azi) să ţinem telefonul la o anumită distanţă de corp. Distanţa specificată diferă de la un producător la altul. În principiu, distanţa minimă este de 15 mm.

Părerea noastră este că, deşi impactul de moment al acestui anunţ este unul puternic, foarte puţini îşi vor schimba obiceiurile ce ţin de utilizarea telefonului mobil, deci producătorii şi operatorii de telefonie mobile nu vor avea de pierdut. Probabil până mâine această ştire va fi uitată. Avertismentul OMS e mult mai slab chiar decât cele de pe pachetele de ţigări cu "Tutunul cauzează, dăunează, ucide etc.".


Sursa:go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu